praktisk information

ALLT NI BEHÖVER VETA

Under er vistelse på Adventura Skolresor har ni stor frihet över er egen tid, men för att få en uppfattning om hur upplägget kan se ut har vi gjort ett exempelschema för en, två och tre dagar på Adventura. Observera att tiderna kan komma att justeras utifrån antalet elever och bokningar. Ett exakt schema lämnas till er vid incheckningen.

OMGIVNING

I anslutning till Adventura finns badplats, bastu, gräs- eller grusplan och en lekback med lite olika lekmaterial som fotboll, pingis- och brännbollsgrejer. Det kan också vara roligt att planera någon egen aktivitet som ni kan ta med, varför inte låta några i klassen göra en tipspromenad, ett musikquiz eller någon form av frågesport? 

MATEN PÅ ADVENTURA

Visst blir en hungrig av att ha roligt!? Maten på Adventura Skolresor lagas på plats av våra egna kockar och levereras sedan ut till kollogården där ni bor. Vi fokuserar på att laga mat som eleverna tycker om och som får er att orka med alla roliga saker som händer här ute på ön. 

Frukost, lunch, middag och ett korvgrillningspaket levereras till er kollogård så att ni kan äta när det passar er. Ni ansvarar själva för att ställa fram, diska och plocka undan efter samtliga måltider. På hemresedagen kommer ni att checka ut från er kollogård innan lunch och istället äta lunch i vår utcheckningsmatsal. Vi är vana att anpassa maten efter allergier och specialkost, om ni har några frågor är det bara att höra av er till oss. Annars räcker det med att ni anmäler klassens specialkost senast 10 dagar innan er ankomst.

FÖRHÅLLNINGSREGLER

Det är enkelt, på Adventura Skolresor på Barnens Ö:

  • Är vi snälla och respektfulla mot varandra.
  • Källsorterar vi alla sopor.
  • Använder vi bara aktiviteterna tillsammans med en Adventuraguide.
  • Är vi tysta efter klockan 23.00, för allas trevnad. 
  • Råder det totalt förbud mot alkohol, tobak och droger.
FÖRSÄKRING

Eleverna är inte försäkrade genom Adventura Skolresor utan genom skolan, föreningen eller eventuell hemförsäkring. Kontrollera gärna vad som gäller för just er klass.

PACKLISTA
  • Sängkläder - Lakan, påslakan och örngott.
  • Regnkläder, badkläder, varma kläder, gummistövlar och gympaskor.
  • Swish till Adventuras minikiosk, 30-50 kr brukar vara lagom (vi tar inte emot kontanter). 
VUXNA PÅ BARNENS Ö

Även om det är eleverna som är i fokus på en klassresa, är den givetvis beroende av vuxna för att bli lyckad. Vi på Adventura Skolresor håller i era bokade aktiviteter och ansvarar för dess säkerhet, men det är ni vuxna som följer med klassen som har ansvar för eleverna under deras vistelse här. Det kan innebära allt ifrån att se till att ni kommer i tid till er aktivitet, till att disken blir gjort och att eleverna håller sig till de förhållningsregler som finns hos oss. Ni bestämmer själva hur många ni vill vara, men här kan ni få lite tips på vägen utifrån vår erfarenhet:

15-20 elever = 3 medföljande vuxna

20-25 elever = 3-4 medföljande vuxna

25-30 elever = 4-5 medföljande vuxna

30-35 elever = 5-6 medföljande vuxna

Förslaget är baserat på en årskurs 6, så om er klass är yngre är det bra att vara någon extra vuxen. Om er klass sköter sig mera själva i lek och umgänge behövs generellt färre vuxna, är klassen mer livlig kan det vara skönt att vara någon extra vuxen. Ni känner era elever bäst så beslutet lämnar vi till er.

Hittar du inte de svar du söker,
är du alltid välkommen att kontakta oss:


Telefon: 08- 508 43 900 (Tryck 1 för bokning)
Telefontid: onsdag mellan kl. 9.00-12.00 (Helgfria vardagar)
E-post: [email protected]