SÖK TILL KOLLO

Här hittar du information om hur du söker till kollo på Barnens Ö. För att söka kolloplats på Barnens Ö ska du bo och vara folkbokförd i Stockholm stad eller Nacka kommun under vårterminen 2021 och gå i årskurs 1–9.

Högt söktryck till sommarens kollo

Söktrycket till kollo har varit enormt och tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda platser till alla som sökt. Platserna räcker helt enkelt inte till, men vi gör nu vad vi kan för att hitta kolloplatser till så många barn som möjligt.

Det finns fortfarande några lediga restplatser kvar på Barnens Ö.

För dig som bor i Stockholm och som nu söker restplats

Skicka ett mejl till kollo@stbd.se och skriv i mejlet om du kan tänka dig en kolloplats i andra halvan av juli månad. Vi tillsätter restplatser i turordning efter inkomna mejl, och inte via telefon. 
Det finns flest restplatser för barn i årskurs 3-6, och de flesta restplatser är i andra halvan av juli månad. För dig som har barn i årskurs 1-3 eller 6-9 är det tyvärr extra svårt att få plats.

 

5 tips för att öka chanserna att få kolloplats

1. Välj Barnens Ö som första alternativ. Vi har flest plaster av alla kollo-arrangörer, över 4000.

2. Sök till flera olika gårdar på Barnens Ö. Det går att söka upp till 4 olika alternativ.

3. Sök också flera olika perioder.

4. Om man inte får en plats tilldelad - hör av er så fort ni kan till vårt kontor på 08 508 43 900 eller maila till kollo@stbd.se. Vi kan ha platser lediga på perioder som ännu inte är fyllda!

5. Sök senast den 17 mars! Det går att söka efter sista ansökningsdag, men vi prioriterar de ansökningar som kommit in senast den 17 mars.

 

ANNAT BRA ATT VETA OM PLACERING

  • Vi prioriterar alltid de som ansökt innan den 17 mars.
  • Många åker på kollo utan att ta med sig en kompis hemifrån, vi lovar att man alltid hittar nya kompisar på kollo! Om man är ett kompisgäng som vill åka tillsammans - skriv det i ansökan. Vi försöker alltid hålla ihop grupper på 3–4 personer, men inte fler.
  • Vi ger ingen förtur till barn som varit på en kollogård tidigare, utan vi behandlar alla ansökningar lika.
  • När vi placerar ut barn på gårdar och perioder försöker vi se till att det blir en blandning på barnens vad gäller ålder, kön och vilken stadsdel man bor i.