SÖK TILL KOLLO

Här hittar du information om hur du söker till kollo på Barnens Ö. För att söka kolloplats på Barnens Ö ska du bo och vara folkbokförd i Stockholm stad eller Nacka kommun under vårterminen 2021 och gå i årskurs 1–9.

Högt söktryck till sommarens kollo

Söktrycket till kollo har varit enormt och tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda platser till alla som sökt. Du kan fortfarande anmäla intresse för en kolloplats med kort varsel. 

För dig som har barn folkbokfört i Stockholm stad
Platserna tillsätts dagen innan kolloperioden börjar viket är då de sena avhoppen inkommer. Är detta av intresse skall nu du göra följande: 
1. Skapa en ansökan via Stockholm stad, fyll i de önskemål som ni
har (det spelar inte så stor roll vad ni skriver, då vi ej vet vart återbuden inkommer)
2. Mejla oss er intresseanmälan på kollo@stbd.se märk mejlet med ”Kolloplats med kort varsel”.
3. Skriv barnets personuppgifter (ålder och folkbokföringsadress) samt era kontaktuppgifter, inklusive telefonnummer.
4. Skriv vilken period ni är tillgängliga och önskar plats. Störst chans är om man skriver att man kan hela sommaren, till alla gårdar.
5. Man kan inte söka plats med kort varsel tillsammans med en kompis. Platserna inkommer oftast endast en, vilket gör att vi sällan har två platser på samma gård och period.
6. Ert barn får inte vara behov av extra stöd. Tyvärr kan vi inte erbjuda barn med behov av extra stöd platser då platsen tillsätts dagen innan kollo startar. Skall personal anställas som stöd, måste detta göra i god
tid innan kollo börjar.   

Du kommer inte få ett svar eller bekräftelse på din intresseanmälan, när vi mottagit denna. Du blir kontaktad på telefon om vi kan erbjuda en plats.

Har du barn som inte är folkbokfört inom Stockholm stad
Tidigare har även du som inte har barn folkbokfört inom Stockholm stad kunnat anmäla dig till plats med kort varsel. Då söktrycket varit så stort kan vi i dagsläget inte erbjuda den möjligheten.

 

ANNAT BRA ATT VETA OM PLACERING

  • Vi prioriterar alltid de som ansökt innan den 17 mars.
  • Många åker på kollo utan att ta med sig en kompis hemifrån, vi lovar att man alltid hittar nya kompisar på kollo! Om man är ett kompisgäng som vill åka tillsammans - skriv det i ansökan. Vi försöker alltid hålla ihop grupper på 3–4 personer, men inte fler.
  • Vi ger ingen förtur till barn som varit på en kollogård tidigare, utan vi behandlar alla ansökningar lika.
  • När vi placerar ut barn på gårdar och perioder försöker vi se till att det blir en blandning på barnens vad gäller ålder, kön och vilken stadsdel man bor i.