Jobba på kollo

FISKEBODA

Att jobba på kollo är roligt, ansvarsfullt och lärorikt. Ingen dag är den andra lik och det skapar minnen för livet även för oss vuxna. Varje sommar anställer vi cirka 700 personer till Barnens Ö och Fiskeboda som jobbar på våra kollogårdar, cirka 100 av dessa är nyanställningar.

På Fiskeboda har vi har sex kollogårdar, de är anpassade för barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer i form av autism, högfungerande autism eller lindrig/måttlig intellektuell funktionsnedsättning. Gårdarna ligger på en halvö precis intill sjön Hjälmaren med närhet till både skog och natur. Under tiden som du jobbar på kollo bor du tillsammans med dina kollegor i ett personalboende på gården. 

För att kunna jobba på kollo vill vi att du ska ha fyllt 20 år och ha tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Innan anställning kommer vi be dig visa upp ett tomt utdrag från belastningsregistret för oss. 

När du skapar en ansökan hos oss finns du med i vår personaldatabas, där söker våra föreståndare och personalansvariga efter personal som motsvarar deras behov. Ange tydligt i din ansökan om du vill jobba på Barnens Ö eller Fiskeboda LSS kollo.

Du kommer till ansökan genom att klicka på en av bilderna nedan. 

Hoppas vi får träffa just dig på Fiskeboda i sommar, lycka till med din ansökan!

PLATSANSVARIG

Som Platsansvarig på Fiskeboda får du chansen att skapa och utveckla en verksamhet tillsammans med dina kollegor. Under våren jobbar du med personalrekrytering och verksamhetsplanering på deltid enligt överenskommelse och under sommaren jobbar du heltid i den dagliga kolloverksamheten. Under tiden du är på kollo bor du tillsammans med dina kollegor i ett personalboende på gården.

För att söka tjänsten är det fördelaktigt (men inte nödvändigt) om du har erfarenhet av kolloverksamhet för målgruppen samt en utbildning inom pedagogik och/eller ledarskap.

KOLLOLEDARE

Som Kolloledare är du en nyckelperson! Det är du som möter deltagarna med funktionsvariationer i form av autism, högfungerande autism eller lindrig/måttlig intellektuell funktionsnedsättning. Tillsammans med dina kollegor bygger du en påhittig, trygg, fin och meningsfull verksamhet för deltagarna. Det är ett roligt, kreativt och meriterande jobb! När du är på kollo jobbar du heltid och bor tillsammans med dina kollegor i ett personalboende på gården. 

För att söka tjänsten ser vi gärna att du har pågående eller avlutad relevant utbildning alternativt erfarenhet av att jobba med målgruppen. 

KOLLOKOCK

Som kollokock har du en superviktig, kreativ och uppskattad roll! Det är du som ser till att deltagarna erbjuds hemlagad mat. På Fiskeboda jobbar du i ett storkök tillsammans med fyra kollegor varav en av er är platsansvarig. Ert huvuduppdrag är att planera en kollomeny som passar deltagarna samt laga lunch och middag till alla gårdar på Fiskeboda (ca. 100 personer). Under tiden som du är på kollo jobbar du heltid och bor tillsammans med dina kollegor i ett eget personalboende. 

För att söka tjänsten ser vi gärna att du har intresse för mat och erfarenhet av matlagning för större sällskap t.ex. från Nation, catering, hotell & resturang-utbildning etc.