LSS-kollo

Skicka in din ansökan!

Snart är sommaren här igen och det är dags att anmäla sig till sommarlovskollo!

Våra gårdar erbjuder ett stort utbud av roliga aktiviteter. Att vara på kollo innebär miljöombyte och social samvaro med andra. För anhöriga och föräldrar ger det en avlastning i vardagen. Det är ni som kollodeltagare som tillsammans med personalen formar verksamheten utifrån de egna önskemålen och behoven. På gårdarna finns möjlighet till olika utomhusaktiviteter. Vad sägs om båtutflykter, grillkvällar, teater och pysselkvällar?

 

Vem kan söka?

För att få åka på LSS-kollo krävs det att du tillhör personkrets 1 enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Utöver det krävs ett biståndsbeslut, som din handläggare hjälper dig att söka. Fiskeboda kollo drivs på uppdrag av Socialförvaltningen och är i första hand öppen för personer som bor i Stockholm Stad. Men överskottsplatser kan även sökas av personer boende i andra kommuner.

 

Lämna flera alternativ

Tänk på att lämna fler än ett alternativ på din ansökan. Ibland har vi svårt att erbjuda förstahandsalternativet och det vore synd att gå miste om en kolloplats.  

 

Hur söker jag?

1. Kontakta din LSS-handläggare - Din handläggare hjälper dig att fylla i ansökningsblanketten och söka biståndsbeslut för kollo. 

2. Tacka ja! - Om du blir erbjuden en plats på kollo är det viktigt att du tackar ja till den. Det gör du genom att fylla i svarstalongen som skickas till dig tillsammans med ditt antagningsbesked. 

 

Sista ansökningsdag för sommarkollo är 8 februari.

Ansökningar som kommer in efter detta datum behandlas i mån av plats.

Ladda ner blanketten här!