Skolresa

MAT

Visst blir en hungrig av att ha roligt!? Maten på Adventura Skolresor lagas på plats av våra egna kockar och levereras sedan ut till kollogården där ni bor. Vi fokuserar på att laga mat som eleverna tycker om och som får er att orka med alla roliga saker som händer här ute på ön. 

Specialkost

Vi är vana att anpassa maten efter allergier och specialkost, om ni har några frågor är det bara att höra av er. Annars räcker det med att ni anmäler klassens specialkost senast 10 dagar innan er ankomst via formuläret.

 

Var äter vi?

Frukost, lunch, middag och ett korvgrillningspaket levereras till er kollogård så att ni kan äta när det passar er. Ni ansvarar själva för att ställa fram, diska och plocka undan efter samtliga måltider. På hemresedagen kommer ni att checka ut från er kollogård innan lunch och istället äta lunch i vår utcheckningsmatsal. 

 

 


UPPLÄGG

Under er vistelse på Adventura Skolresor har ni stor frihet över er egen tid, men för att få en uppfattning om hur upplägget kan se ut har vi här gjort ett exempelschema. Tiderna kan dock komma att justeras utifrån antalet elever och bokningar. Ett mer exakt schema lämnas till er vid incheckningen. Om ni vill ha det tidigare kan vi hjälpa er med det när er skolresa närmar sig. 

 

Givetvis finns det även utrymme för fritid här hos oss på Adventura Skolresor och vad ni vill fylla den med bestämmer ni själva. I anslutning till din kollogård finns badplats, bastu, gräs- eller grusplan och en lekback med lite olika lekmaterial som fotboll, pingis- och brännbollsgrejer. Det kan också vara roligt att planera någon egen aktivitet som ni kan ta med, varför inte låta några i klassen göra en tipspromenad, ett musikquiz eller någon form av frågesport? I er matsal finns discoljus och en bluetoothhögtalare, ni bestämmer själva om och när ni vill ha disco.

 

Ankomstdagen

13.00 Incheckning & lunch levereras till er kollogård

14.30 Aktivitetspass (tiden kan komma att ändras)

17.00 Middagen levereras färdiglagad till er kollogård samt ett korvgrillningspaket

18.00-19.00 Kiosken har öppet

 

Dag 2 (faller bort vid 2-dagarspaketet)

8.00 Frukost (Det är ni själva som ställer fram och tar bort frukosten)

9.30 Aktivitetspass (tiden kan komma att ändras)

12.00 Lunchen levereras färdiglagad till er kollogård

14.30 Aktivitetspass (tiden kan komma att ändras)

17.00 Middagen levereras färdiglagad till er kollogård

18.00-19.00 Kiosken har öppet 

 

Avresedagen 

8.00 Frukost

8.30 Packning & städning

9.30 Aktivitetspass

11.00 Utcheckning (info om er utcheckningstid får ni vid incheckning)

från 11.00 Lunch i utcheckningsmatsalen

12.00 Hejdå!

 


VUXNA PÅ BARNENS Ö

Även om det är eleverna som är i fokus på en klassresa, är den givetvis beroende av vuxna för att bli lyckad. Vi på Adventura Skolresor håller i era bokade aktiviteter och ansvarar för dess säkerhet. Men det är ni vuxna som följer med klassen till Adventura Skolresor som har ansvar för eleverna under deras vistelse här. Det kan innebära allt ifrån att se till att ni kommer i tid till er aktivitet, till att disken blir gjort och att eleverna håller sig till de förhållningsregler som finns på Barnens Ö. Ni bestämmer själva hur många ni vill vara, men här kan ni få lite tips på vägen utifrån vår erfarenhet:

 

15-20 elever = 3 medföljande vuxna

20-25 elever = 3-4 medföljande vuxna

25-30 elever = 4-5 medföljande vuxna

30-35 elever = 5-6 medföljande vuxna

 

Förslaget är baserat på en årskurs 6, så generellt kan vi säga att om er klass är yngre är det bra att vara någon extra vuxen. Anledningen till att det är svårt för oss att säga exakt, är för att varje klass är unik och har sina behov. Om er klass sköter sig mera själva i lek och umgänge behövs generellt färre vuxna, är klassen mer livlig kan det vara skönt att vara någon extra vuxen. Ni känner era elever bäst så beslutet lämnar vi till er.

 

Vad händer om jag inte kan vara med under hela klassresan?

Av erfarenhet är det bäst om alla vuxna kan stanna under hela vistelsen eftersom det blir en mer samlad upplevelse för eleverna och eftersom det är lättare för er vuxna att ha koll på hur saker fungerar på plats. Om en person måste åka hem tidigare och alltså bara tar del av vissa aktiviteter eller måltider, betalar denna person ändå fullt pris.

 

 


ELEVER PÅ BARNENS Ö

Förhållningsregler

Det är enkelt, här på Adventura Skolresor på Barnens Ö:

 

  • Är vi snälla och respektfulla mot varandra.
  • Källsorterar vi alla sopor.
  • Använder vi bara aktiviteterna tillsammans med en Adventuraguide.
  • Är vi tysta efter klockan 23.00, för allas trevnad. 
  • Råder det totalt förbud mot alkohol, tobak och droger.

 

Försäkring 

Eleverna är inte försäkrade genom Adventura Skolresor utan genom skolan, föreningen eller eventuell hemförsäkring. Kontrollera gärna vad som gäller för just er klass.

 

Packlista

  • Sängkläder - Lakan, påslakan och örngott.
  • Regnkläder, badkläder, varma kläder, gummistövlar och gympaskor.

Pengar till Aventuras minikiosk, 30-50 kr brukar vara lagom. Vi tar även swish!

 


 

HITTA HIT

Kommunalt

SLs buss 636 går hela vägen till Barnens Ö och hållplatsen Granö Gård där vi håller till. Resan från Stockholm tar cirka 2 timmar och SL-kortet fungerar hela vägen. Se avgångar och priser på www.sl.se - tänk på att avgångarna är färre under helgerna. När en hel skolklass åker ska detta föranmälas hos bussbolaget Nobina så att extrabussar kan sättas in. Detta görs via mail till [email protected]

 

Med egen bil/buss

Det säkraste sättet att hitta till oss är att skriva in denna adress i Google maps:

“Granöslingan, 760 44 Barnens Ö” 

Det händer ibland att gpser har svårt att hitta till oss, men håll utkik efter skylten “GRANÖ” när ni närmar er, det är nämligen direkt efter den som ni ska svänga höger in på en grusväg.