Skolresa

Boende

På Barnens Ö har det funnits sommarkollo i över hundra år och ni kommer att bo på en av våra fem kollogårdar på Granöområdet. Här ligger boende, aktiviteter och kiosk inom gångavstånd, mitt i Roslagens vackra skärgård.

Hur ser boendet ut?

Våra kollogårdar har enkel standard med plats för mellan 52 och 84 personer. Sovsalarna har 4-10 bäddar per rum och på kollogården finns kök med allt ni behöver (japp, det finns kaffebryggare!) Här har ni möjlighet att äta antingen inomhus eller utomhus och badplatsen är alltid bara ett stenkast bort. Om du vill läsa mer om respektive gård kan du klicka dig in här:

Solvik (52 bäddar)

Strandhem (52 bäddar)

Strand (53 bäddar)

Solgården (54 bäddar)

Lindbäcken (84 bäddar)

 

Var ska vi bo?

När ni skickar en bokningsförfrågan kommer vår bokning att tilldela er en kollogård utifrån klassens antal och vilka kollogårdar som är lediga. Om ni har önskemål om vilken kollogård ni vill bo på går det jättebra att ange det vid bokningen, så meddelar vi om det är möjligt att tillgodose. 

 

Kan det vara flera klasser här samtidigt?

Ja, Adventura Skolresor kan ta emot upp till fem klasser samtidigt, men varje klass bor på en egen kollogård. Aktiviteter och disco har ni med er egen klass, men det kan hända att ni stöter på andra klasser vid kiosken eller när ni äter utcheckningslunchen.

 

Ankomst och incheckning

Incheckning sker i regel klockan 13.00 då en av våra guider låser upp er kollogård och går igenom praktiskt information om er vistelse. Om ni vill komma tidigare finns det stora gräsytor och lekmaterial att låna. Beroende på beläggning kan det hända att vi kan checka in er tidigare, men det kan vi tyvärr inte svara på förrän dagarna innan er ankomst. 

 

Städning och utcheckning

Utcheckningen sker mellan kl 10.00 och 11.00 på avresedagen, vilket innebär att ni måste ha packat, burit ut era väskor och städat kollogården dessförinnan. Väskorna kan ni lämna vid vår utcheckningsmatsal där ni även kommer att äta er lunch innan ni åker. En av våra guider kommer under utcheckningen att gå igenom kollogården tillsammans med en av era vuxna, för att se så att städningen är klar och att ni inte har glömt kvar någonting. Klassens vuxna ansvarar för att städningen utförs enligt instruktionen på plats.