Ungdomscrew

Kontakt

E-post: [email protected]
Telefon: 076-124 39 44
Instagram: ungdomscrew_barnenso

För ungdomar

Sommaren 2020 erbjuder Stockholms Stad Ungdomscrew Barnens Ö som ett av flera olika jobb en kan söka.

 

  • En ska vara född år 2001-2003
  • Jobbet är sex timmar om dagen, måndag till fredag, under en period om tre sammanhängande veckor.
  • De aktuella perioderna är vecka 25-27, vecka 28-30 och vecka 31-33.
  • Sista dag att söka sommarjobb är den 4 mars.
  • Du är anställd av Stockholms Stad och får din lön från dem, men din arbetsplats är på Barnens Ö.

 

För mer information om sommarjobb inom Stockholms Stad samt ansökan: https://jobba.stockholm/feriejobb/

 

Hur funkar det?

Att sommarjobba på Ungdomscrew innebär att du både bor och arbetar på Barnens Ö måndag till fredag under dina arbetsveckor. Dina arbetsuppgifter kommer vara varierade och kan innehålla både pedagogiskt arbete och mer praktiska arbetsuppgifter. Det pedagogiska arbetet kan till exempel gå ut på att vara utklädd till bandit i en lek eller att sitta i gräset och prata om bra och dåliga saker i livet. De mer praktiska arbetsuppgifterna kan vara att hjälpa till med disk, städ och tvätt eller att laga mat i storkök samt enklare snickeri- eller parkarbeten. Alla arbetsuppgifter utförs tillsammans med erfarna kolloledare och andra sommarjobbande ungdomar.

 

När du kommer ut till Barnens Ö för att börja ditt sommarjobb kommer din arbetsvecka att inledas med utbildningspass, där får du utbildning inom exempelvis; vilka rättigheter och skyldigheter du har som anställd, pedagogisk arbete, matlagning i storkök samt riskbedömning och krishantering. Du kommer att bo på en Ungdomscrews egna kollogård Cervinska tillsammans med de andra sommarjobbande ungdomarna och dina handledare. Du får en egen säng och kan behöva dela rum med andra ungdomar. När arbetsdagen är slut äter vi middag tillsammans. Vi hittar också på en aktivitet för de som vill, det kan vara allt från att leka en kollolek till att cykla och bada eller kolla på film. Du är som sagt på Barnens Ö från måndag till fredag under dina sommarjobbsveckor. På måndag morgon åker alla sommarjobbande ungdomar SL-buss ut till Barnens Ö och på fredag eftermiddag åker alla hem igen. Du betalar själv för biljetten till och från Barnens Ö (vanlig SL-biljett) men vi står för boende och mat. Det finns tyvärr ingen möjlighet att stanna på Barnens Ö över helgerna, dels eftersom det inte finns någon handledare tillgänglig då men framförallt för att vi vet att ni behöver vila och återhämta er. Att jobba på kollo är både väldigt roligt och väldigt intensivt!

 

Om du vill veta mer om hur det kan vara att sommarjobba på Ungdomscrew, kolla in oss på Instagram! 

Ungdomscrew på Instragram

 

Vad händer efter att jag registrerat min ansökan på kommunens webbplats?

Om du är aktuell för Ungdomscrew Barnens Ö efter kommunens urval och placeringsarbete så kommer vi att kalla dig till en informationsträff hos oss som du måste komma på innan du kan bli anställd av kommunen.

 

Till informationsmötet ska du ha fyllt i en informationsblankett till handledarna och, om du är under 18 år, en blankett med tillstånd från din vårdnadshavare. Dessa blanketter får du på mail tillsammans med kallelsen till mötet.

 

På informationsträffen berättar vi mer om sommarjobbet på Barnens Ö samt om de gemensamma policys som alla på Barnens Ö måste acceptera t.ex. rörandes alkohol och droger. Vi kommer även att prata enskilt med dig för att stämma av dina förutsättningar och intressen. 

 

En förutsättning för att få jobba på Ungdomscrew Barnens Ö är att du vid anställningstillfället med Stockholms Stad visar upp ett utdrag ur belastningsregistret. Det går att beställa här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/  

 

När du blivit anställd av Stockholms Stad kommer vi höra av oss med mer information inför din första arbetsdag.