PROVA-PÅ-KOLLO

Är du sugen på kollo, men känner att du behöver testa det innan du bestämmer dig? Då är Prova-på-kollo något för dig! Prova-på-kollo görs på uppdrag av Stockholm stad. Alla som bor i Stockholm stad och är mellan 7–15 år kan söka hit. Det är ett  kostnadsfritt äventyr för både föräldrar och barn.  

DAGS- OCH HELGKOLLO

Dagskollo 

Här får både föräldrar och barn möjlighet att åka ut till Barnens Ö för att testa på kollo för en dag. Under dagen får vara i skärgården, träffa kollopersonal, ställa frågor och såklart prova på roliga aktiviteter såsom kollolekar, spel, pyssel, bollsport och skattjakt. Under dagen serveras mat precis som på ett vanligt kollo. 

Helgkollo 

Hit kan de barn söka som är sugna på kollo i miniformat där en får uppleva äventyr och övernatta på kollo. Under helgen får barnen vara i skärgården, åka på utflykt i kanot, leka kollolekar och en massa andra spännande aktiviteter. De får även chans att lära känna gården och oss som jobbar på kollo. Under helgen serveras mat precis som på ett vanligt kollo.

NÄR?

4 maj 2024

→ Prova på med familjen, Barnens Ö 

5 maj 2024

→ Prova på med familjen, Barnens Ö 

10–13 maj 2024

→ Prova på över helgen, Barnens Ö 

 

HUR BOR VI?

Barnens Ö

Under tiden som du är på kollo kommer vi att vara på en av Barnens Ös kollogårdar. Gården består av ett stort hus som rymmer boende, aktivitetsrum, kök och matsal. 

HUR ÅKER VI DIT?

Vi åker gemensamt till och från Barnens Ö med buss från Cityterminalen i Stockholm. 

HUR SÖKER JAG?

Ansökan sker via Stockholm stad. Sista dagen för ansökan till prova-på-kollo i maj och juni är den 17 april.