Äventyr, skratt, gemenskap och sommarens bästa dagar!

Kollo på Barnens Ö

Vad är kollo på Barnens Ö?

Kollo är en pedagogisk sommarlovsverksamhet för barn och unga i årskurs 1–9. Det är ett tillfälle att uppleva skärgården med rutiner och trygga vuxna omkring sig samt en möjlighet att träffa nya vänner, lära sig nya saker, växa och ha kul! För många barn är det sommarens, kanske till och med årets, höjdpunkt. 

  • Barnens Ö ligger på Väddö i Norrtälje cirka 1,5 h norr om Stockholm.
  • Vi har 23 kollogårdar med olika inriktningar såsom teater, film, djur och expedition.
  • Kollo är öppet från 13 juni till 18 augusti, 
  • Man kan välja att vara här i 8, 10, 12 eller 14 dagar. 

Hur går ansökan till?

Ansökan för 2024 öppnar i februari. För att söka en kolloplats på Barnens Ö ska du bo och vara folkbokförd i Stockholm stad eller Nacka kommun under vårterminen och gå i årskurs 1–9.

PSST! Ett tips är att söka till flera olika gårdar och perioder, och allra helst mitt i sommaren, särskilt i juli och augusti. Det är då man har störst chans att få en plats. Dessutom är det extra kul då eftersom vattnet är som varmast och skogen är full av blåbär! 🏖️💙

Vem jobbar på kollo?

Alla kolloledare är 20 år eller äldre, de har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga och visar utdrag ur belastningsregistret innan de anställs. Det är viktigt för oss med en bra personalgrupp där alla barn känner att de kan hitta en förebild att spegla sig i.