lss-kollo fiskeboda

EN MENINGSFULL ERFARENHET!

På Fiskeboda LSS-kollo har vi 6 kollogårdar. De ligger placerade på en halvö vid sjön Hjälmaren, omgivna av skog och natur. Här jobbar vi tillsammans för att göra varje dag både kul och meningsfull för våra deltagare. Med anpassade aktiviteter samt utrymme för att fira varje liten seger och lyckligt ögonblick, blir Fiskeboda LSS-kollo en plats där alla, både de som jobbar och de som deltar, känner att de är en del av något större!

Ett jobb som gör skillnad!

Fiskeboda är inte bara en idyllisk arbetsplats mitt i naturen, utan det är också en unik möjlighet att växa i en miljö präglad av kärlek, förståelse och kreativitet. Att arbeta med barn med särskilda behov är belönande; det ger dig värdefulla färdigheter i specialanpassad pedagogik, effektiv kommunikation och empatiskt ledarskap. Eftertraktade kompetenser i utbildnings- och vårdsektorer, samt övriga yrken där interpersonell förståelse och anpassningsförmåga är avgörande.

Att  jobba på kollo är en möjlighet att växa både professionellt och personligt, samtidigt som du bidrar till glädjerika och meningsfulla upplevelser för deltagarna.

krav för att

Jobba på kollo

 • 20 år eller äldre.
 • erfarenhet av att jobba med barn och unga.
 • belastningsregistr utan anmärkningar.
 • Uppdaterade kunskaper i HLR och Livräddning. 

Har du inte gått en utbildning i HLR? Oroa dig inte, vi kommer att erbjuda HLR-kurser under våren. Många har redan grundläggande kunskaper i Livräddning från skolans idrottslektioner, vilket är en jättebra början! 

Din arbetsplats

Fiskeboda finns till för barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer i form av autism, högfungerande autism eller lindrig/måttlig intellektuell funktionsnedsättning. Gårdarna ligger vid sjön Hjälmaren i Julita, omringade av skogar och djurliv – en magisk plats både för deltagare och för oss som jobbar. Precis intill finns en stor betesmark där får går och betar under sommaren. Och en kort promenad bort ligger Fiskeboda Camping där en kan slå sig ner med en glass eller testa på mini-golf. Under tiden som du jobbar här på kollo, bor du med dina kollegor i ett av personalboendena på gården.

 

jobba som 

Platsansvarig

 • Tidsram: Deltid med flexibla tider på våren, heltid på sommaren
 • Arbetsuppgift: Personalrekrytering och verksamhetsplanering
 • Sommarlivet: Bo på gården, upplev kolloverksamheten och unik gemenskap med kollegor
 • Idealisk för: Erfarna inom LSS-kollo, pedagogik, eller ledarskap.
jobba som

Kolloledare

 • Tidsram: Jobb under sommarlovet.
 • Arbetsuppgift: Bygg en rolig, trygg och inspirerande kolloperiod för deltagarna.
 • Sommarlivet: Bo på gården, upplev kolloverksamheten och unik gemenskap med kollegor.
 • Idealisk för: Dig som 1. vill bidra till sommarens bästa dagar för deltagare och 2. vill utveckla dina färdigheter i specialpedagoik och ledarskap.
jobba som

Kollokock

 • Tidsram: Jobb under sommarlovet
 • Arbetsuppgift: Ansvarig för att servera näringsrik och smakrik mat som ger energi för deltagare och personals äventyr.
 • Sommarlivet: Bo på gården, upplev kolloverksamheten och unik gemenskap med kollegor.
 • Idealisk för: Dig med passion för matlagning och erfarenhet från storkök, catering, hotell, restaurang, studentnation eller liknande.

Såhär söker du jobb på kollo

 1. Gå in på ansökan. 
 2. Var tydlig med vad DU vill i din ansökan – ange var och hur mycket du vill jobba. 
 3. Skicka in din asökan. Klart! Du är med i vår personaldatabas, där våra platsansvariga söker efter personal som motsvarar deras behov. 

PSST! Du kan redan nu beställa ett utdrag ur belastningsregistret för arbete med barn med funktionsnedsättning från polisen.se. Då har du allt redo för när vi kontaktar dig. 

På Fiskeboda LSS-Kollo får du uppleva glädjen och stoltheten i att göra en positiv skillnad för deltagare med särskilda behov. Här är varje dag en inspirerande resa där du inte bara bidrar till deras lycka och utveckling, utan också upptäcker nya dimensioner av ditt eget personliga och professionella jag. Det är helt enkelt världens bästa jobb! 

På Fiskeboda får du chansen att träffa och arbeta med likasinnade individer. Skapa varaktiga professionella kontakter och vänskapsband som kan gagna din karriär och personliga utveckling långt efter kollosäsongen.

Det är av största vikt för oss att vår personal mår bra och trivs under sin tid på kollo. Vi erbjuder schyssta villkor, kollektivavtal och ser till att arbetsmiljön är trygg och givande. Vårt mål är att du som medarbetare ska känna dig värderad och stöttad i din roll.