Jobba på kollo

EN OSLAGBAR ERFARENHET!

Är du redo för ett sommaräventyr? På Barnens Ö, beläget i Roslagens idylliska skärgård norr om Stockholm, söker vi engagerade och kreativa personer som vill vara med och skapa oförglömliga somrar för barn och unga!

Ett jobb som gör skillnad!

Bli en del av kollofamiljen och spela en central roll i unga människors liv. Hos oss får du chansen att positivt påverka barns personliga utveckling i en dynamisk och spännande miljö. Att jobba på kollo är roligt, ansvarsfullt och lärorikt. Ingen dag är den andra lik och det skapar minnen för livet även för oss vuxna. Varje sommar anställer vi cirka 700 personer till Barnens Ö och Fiskeboda som jobbar på våra kollogårdar, cirka 100 av dessa är nyanställningar.

krav för att

Jobba på kollo

 • 20 år eller äldre.
 • erfarenhet av att jobba med barn och unga.
 • belastningsregistr utan anmärkningar.
 • Uppdaterade kunskaper i HLR och Livräddning. 

Har du inte gått en utbildning i HLR? Oroa dig inte, vi kommer att erbjuda HLR-kurser under våren. Många har redan grundläggande kunskaper i Livräddning från skolans idrottslektioner, vilket är en jättebra början! 

Din arbetsplats

Barnens Ö är väldigt stort, ungefär lika stort som hela Södermalm! Här finns skog, hav, öar, stränder, djur, bryggor, badflottar och massor av maskeradkläder! Dessutom finns det jättemånga hus, över 400 st, och utan av dem är 23 stycken verksamma kollogårdar. Vi är självförsörjande med vatten och avlopp och har till och med ett vindkraftverk som hjälper oss att producera en hel del egen energi. Under tiden som du jobbar på kollo bor du tillsammans med dina kollegor i ett personalboende på gården. 

 

jobba som 

Föreståndare

 • Tidsram: Deltid med flexibla tider på våren, heltid på sommaren
 • Arbetsuppgift: Personalrekrytering och verksamhetsplanering
 • Sommarlivet: Bo på gården, upplev kolloverksamheten och unik gemenskap med kollegor
 • Idealisk för: Erfarna inom kollo, pedagogik, eller ledarskap.
jobba som

Kollopedagog

 • Tidsram: Jobb under sommarlovet
 • Arbetsuppgift: Bygg en rolig, trygg och inspirerande kolloperiod för barnen.
 • Sommarlivet: Bo på gården, upplev kolloverksamheten och unik gemenskap med kollegor
 • Idealisk för: Dig som 1. vill bidra till sommarens bästa dagar för barn och 2. vill bo i skärgården under sommarlovet. 
jobba som

Kollokock

 • Tidsram: Jobb under sommarlovet
 • Arbetsuppgift: Ansvarig för att servera näringsrik och smakrik mat som ger energi för barnens äventyr.
 • Sommarlivet: Bo på gården, upplev kolloverksamheten och unik gemenskap med kollegor.
 • Idealisk för: Dig med passion för matlagning och erfarenhet från storkök, catering, hotell, restaurang, studentnation eller liknande.

Såhär söker du jobb på kollo

 1. Gå in på ansökan. 
 2. Var tydlig med vad DU vill i din ansökan – ange var och hur mycket du vill jobba. 
 3. Skicka in din asökan. Klart! Du är med i vår personaldatabas, där våra föreståndare och personalansvariga söker efter personal som motsvarar deras behov. 

PSST! Du kan redan nu beställa ett utdrag ur belastningsregistret för arbete med barn från polisen.se. Då har du allt redo för när vi kontaktar dig. 

 

Barnens Ö är inte bara en naturskön arbetsplats, utan också en plats för din professionella utveckling. Här kan du skärpa dina pedagogiska färdigheter och experimentera med nya sätt att inspirera och engagera barn, allt i en kreativ och sammanhållande miljö. Det är en unik chans att växa både som person och yrkesverksam, och samtidigt bidra till en dynamisk och stödjande gemenskap.

På Barnens Ö får du chansen att träffa och arbeta med likasinnade. Skapa varaktiga professionella kontakter och vänskapsband som kan gagna din karriär och personliga utveckling långt efter kollosäsongen.

Smidiga bussförbindelser från Stockholm gör Barnens Ö lättillgängligt.

SL-bussar går hela vägen ut till samtliga gårdar. 

Det är av största vikt för oss att vår personal mår bra och trivs under sin tid på kollo. Vi erbjuder schyssta villkor, kollektivavtal och ser till att arbetsmiljön är trygg och givande. Vårt mål är att du som medarbetare ska känna dig värderad och stöttad i din roll.