lss-kollo fiskeboda

EN MENINGSFULL ERFARENHET!

På Fiskeboda LSS-kollo har vi 6 kollogårdar. De ligger placerade på en halvö vid sjön Hjälmaren, omgivna av skog och natur. Här jobbar vi tillsammans för att göra varje dag både kul och meningsfull för våra deltagare. Med anpassade aktiviteter samt utrymme för att fira varje liten seger och lyckligt ögonblick, blir Fiskeboda LSS-kollo en plats där alla, både de som jobbar och de som deltar, känner att de är en del av något större!

Att jobba på kollo är roligt, ansvarsfullt och lärorikt. Ingen dag är den andra lik och det skapar minnen för livet även för oss vuxna. Varje sommar anställer vi cirka 700 personer till Barnens Ö och Fiskeboda som jobbar på våra kollogårdar, cirka 100 av dessa är nyanställningar.

Fiskeboda finns till för barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer i form av autism, högfungerande autism eller lindrig/måttlig intellektuell funktionsnedsättning. Gårdarna ligger vid sjön Hjälmaren i Julita, omringade av skogar och djurliv – en magisk plats både för deltagare och för oss som jobbar. Precis intill finns en stor betesmark där får går och betar under sommaren. Och en kort promenad bort ligger Fiskeboda Camping där en kan slå sig ner med en glass eller testa på mini-golf. Under tiden som du jobbar här på kollo, bor du med dina kollegor i ett av personalboendena på gården.

Vi söker dig som vill jobba som platsansvarig, kolloledare eller kollokock hos oss. Läs mer om vad de olika tjänsterna innebär lite längre ner. För att kunna jobba på kollo vill vi att du ska ha fyllt 20 år och ha tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Innan anställning kommer vi be dig visa upp ett utdrag från belastningsregistret utan anmärkningar. 

När du skapar din ansökan finns du med i vår personaldatabas, där söker våra platsansvariga efter personal som motsvarar deras behov. Ange tydligt i din var och hur du är intresserad av att jobba. Du kan redan nu beställa ett utdrag ur belastningsregistret för arbete med barn med funktionsnedsättning från polisen.se. Då har du allt redo för när vi kontaktar dig. 

Hoppas vi får träffa just dig på Fiskeboda i sommar, lycka till med din ansökan!

Fiskeboda är inte bara en idyllisk arbetsplats mitt i naturen, utan det är också en unik möjlighet att växa i en miljö präglad av kärlek, förståelse och kreativitet. Att arbeta med barn med särskilda behov är ofta djupt belönande. Det ger dig värdefulla färdigheter i specialanpassad pedagogik, effektiv kommunikation och empatiskt ledarskap. Dessa kompetenser är eftertraktade i utbildnings- och vårdsektorer, samt övriga yrken där interpersonell förståelse och anpassningsförmåga är avgörande.

Att  jobba på kollo är en möjlighet att växa både professionellt och personligt, samtidigt som du bidrar till glädjerika och meningsfulla upplevelser för deltagarna.

På Fiskeboda LSS-Kollo får du uppleva glädjen och stoltheten i att göra en positiv skillnad för deltagare med särskilda behov. Här är varje dag en inspirerande resa där du inte bara bidrar till deras lycka och utveckling, utan också upptäcker nya dimensioner av ditt eget personliga och professionella jag. Det är helt enkelt världens bästa jobb! 

På Fiskeboda får du chansen att träffa och arbeta med likasinnade individer. Skapa varaktiga professionella kontakter och vänskapsband som kan gagna din karriär och personliga utveckling långt efter kollosäsongen.

Det är av största vikt för oss att vår personal mår bra och trivs under sin tid på kollo. Vi erbjuder schyssta villkor, kollektivavtal och ser till att arbetsmiljön är trygg och givande. Vårt mål är att du som medarbetare ska känna dig värderad och stöttad i din roll.